A+

Welkom

Samen beslissen

Welke medicijnen het beste bij u passen hangt af van vele factoren. Uiteraard speelt uw aandoening hierin een belangrijke rol. Uw persoonlijke voorkeur en omstandigheden wegen echter ook mee. Meestal zijn er meerdere opties mogelijk. Samen met uw reumatoloog kunt u beslissen welke medicatie voor u het beste is.

Inleiding

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. Deze website is bedoeld voor mensen met Reumatoïde Artritis, Artritis Psoriatica en Spondylitis Ankylopoëtica (ziekte van Bechterew). Deze vormen van reuma zijn niet te genezen, maar veelal wordt de ziekte onder controle gehouden met medicatie. Omdat de behandeling met medicatie regelmatig wordt geëvalueerd en zo nodig bijgesteld, komen beslissingen over medicatie vaak voor.

Wat is het doel van deze keuzehulp?

Deze keuzehulp is een hulpmiddel om samen met uw reumatoloog een weloverwogen beslissing te nemen over de medicijnen die u kunt gebruiken.
De keuzehulp zal u niet aangeven welk medicijn voor u persoonlijk het meest geschikt is, maar biedt u de mogelijkheid om medicatie te vergelijken, uw persoonlijke voor- en nadelen af te wegen en vragen duidelijk te krijgen. Deze kunt u dan meenemen naar het gesprek met uw reumatoloog. Wanneer alles voor u duidelijk is, kunt u samen een beslissing nemen.

 

 

 

 

Disclaimer

  • Uw reumatoloog werkt volgens de behandelrichtlijnen en kijkt daarnaast naar uw persoonlijke (medische) situatie. Uw reumatoloog weegt alle informatie over uw gezondheid zorgvuldig af en bekijkt welke behandelingen voor u veilig zijn en voor welke behandelingen u in aanmerking komt. Indien u met behulp van deze keuzehulp informatie over medicatie bekijkt die niet door uw reumatoloog zijn aangedragen, is het mogelijk dat deze medicatie op medische gronden niet voor u geschikt is.
  • Deze keuzehulp biedt u een overzicht van reumaremmers en hun belangrijkste kenmerken, maar voor een volledig overzicht van alle eigenschappen is het van belang de bijsluiter te lezen en de instructie van de arts op te volgen.
  • Hoewel bij het verzamelen en verwerken van de gegevens de uitserste zorgvuldigheid is betracht, kan www.reumamedicatiekeuzehulp.nl geen enkele aansprakelijkheid voor fouten en overige onjuistheden aanvaarden.